WAAS
Wide Area Augmentation System
Een navigatiesysteem dat in Amerika gebruikt wordt om onnauwkeurigheden in het GPS-signaal te compenseren. Dit systeem werkt samen met grondstations.
Wallpaper
GSM Wallpaper
Achtergrondplaatje

Achtergrondplaatje op een gsm. Heb je een mobieltje met een kleurenscherm, dan zijn er ook full colour achtergrondplaatjes te krijgen.
Wangiri
Een keer en kap af
Wangiri-bedrijven bellen willekeurige mobiele telefoons en laten die slechts één keer overgaan. Als de gebelde persoon dan uit beleefdheid het nummer op de display van zijn gsm terugbelt, krijgt hij een peperduur betaalnummer aan de lijn, waarmee pornografische boodschappen worden verspreid.
WAP site
Een pagina op het internet die alleen te benaderen is met een WAP-telefoon (bijvoorbeeld een GSM die WAP ondersteunt) of een WAP-emulator.
WAP-emulator
Een applicatie die het mogelijk maakt dat WAP-sites op een normale computer zijn te bekijken.
WAPbrowser
Een programma op een WAP-telefoon (telefoon die de Wireless Application Protocol ondersteunt), waarmee internetpagina"s zijn te bekijken. De pagina"s moeten wel geschikt zijn voor WAP.
Waypoint
Een vooraf op de GPS-ontvanger ingesteld punt. Dit kun je doen door de co�rdinaten van dat punt in te voeren of door je huidige positie op te slaan in het geheugen van de GPS-ontvanger.
WBMP
Wireless Bitmap
Plaatje dat afgebeeld kan worden op een mobiele telefoon met een WAP-browser. Dit plaatje kan maar twee kleuren bevatten: wit en zwart. Om dit plaatje te kunnen bekijken in een tekenprogramma/internet browser, moet je het omzetten naar .gif of .jpg. Met een plugin is het mogelijk om een WMBP te maken in Adobe Photoshop en PaintShop Pro. Extensie van een dergelijk plaatje is .WBM.
WCDMA
Wideband Code Division Multiple Access
Een breedbandversie van CDMA. WCDMA wordt ondermeer toegepast in UMTS.
Webtelefoon
Een telefoon waarmee we e-mail kunnen verzenden en informatie kunnen downloaden vanaf het internet.
WinISDN
API om PPP over een ISDN-kaart te gebruiken.
Wisselgesprek
De naam die KPN Telecom heeft gegeven aan de mogelijkheid twee gesprekken gelijktijdig te voeren. Als u in gesprek bent, krijgt u een signaal dat er een tweede gesprek is. U kunt dan heen en weer schakelen tussen beide gesprekken