LBS
Location-based service
Diensten die informatie over de locatie van een gebruiker met een communicatiemiddel of een ander informatieapparaat exploiteren. Een voorbeeld hiervan is een gebruiker van een draadloze smartphone (slimme telefoon) die reclame krijgt van een bedrijf in de locatie waar deze gebruiker zich bevindt. Location-based services gebruiken enkele technologie├źn om erachter te komen waar een netwerkgebruiker zich geografisch bevindt. Een daarvan is Global Positioning System (GPS), gebaseerd op 24 Navstar-satellieten, die oorspronkelijk zijn ontwikkeld voor de Amerikaanse Defensie. Een land-based GPS ontvanger gebruikt deze satellieten om zijn locatie te bepalen, op 50 tot 100 meter nauwkeurig.
Leased Line
Huurlijn, vaste verbinding. Een vaste telefoonverbinding die eventueel gehuurd wordt en geen kiestoon heeft.
Letterwise
Tekstherkenningssoftware die in tegenstelling tot T9 niet met een ge�ntegreerd woordenboek werkt, maar het betreffende woord volgens een waarschijnlijkheidsberekening aan de gebruiker voorstelt.
LOS
Line Of Sight
De noodzakelijke directe zichtverbinding tussen twee antennes via telecommunicatie door middel van straalzenders.
LOWDATA
ISDN Backup Unit conditie. De poort monitoort het NTE receive-data circuit: als de receive-data signalen laag blijven maakt de WISDM Backup-Unit een verbinding over ISDN.