Handover
Functie in een mobiel telefonie-netwerk (bijvoorbeeld GSM ) dat het mogelijk maakt om van de ene "cell" naar de andere te gaan tijdens een telefoongesprek, terwijl het telefoongesprek niet wordt verbroken.
Handsfree spreken
Een extra speaker en gevoelige microfoons maken het mogelijk dat meer personen tegelijk aan een telefoongesprek deelnemen. Sommige telefoontoestellen/mobieltjes bieden deze handsfree-functie. Ook kan de handsfree-mogelijkheid worden benut om andere zaken
HDR
High Data Rate
Draadloze internet toegangs technologie welke geoptimaliseerd is voor packet data services, die gebaseerd zijn op het IP-protocol. De techniek zorgt voor een draadloze verbinding tussen bijvoorbeeld een mobiele telefoon en een laptop.
HIGHDATA
ISDN Backup Unit conditie. De poort monitoort het NTE receive-data circuit. Als de receive-data signalen hoog blijven maakt de WISDM Backup-Unit een verbinding over ISDN.
HLR
Home Location Register
Database in een mobiel netwerk (bijvoorbeeld GSM -netwerk). In deze database zijn gegevens opgeslagen van de abonnees die behoren bij het gebied van die HLR.
Home Location Register
HLR
Database in een mobiel netwerk (bijvoorbeeld GSM -netwerk). In deze database zijn gegevens opgeslagen van de abonnees die behoren bij het gebied van die HLR.
Hoofd/schoudergreep
Manier van telefoneren. Bij de hoofd/schoudergreep wordt de telefoon door middel van de schouder tegen het oor gedrukt.
Hoot-n-holler
Bij de telecommunicatie is een hoot-n-holler een dedicated "always on" ("altijd aan") connectie die gebruikt wordt voor zakelijke (business-to-business) communicatie in twee richtingen. Hoot-n-holler netwerken zijn ontwikkeld uit een soort directe (point-to-point) POTS (Plain Old Telephone Systems) dat gebruikt wordt door kleine bedrijven met grote inventarissen in de jaren 50. Een loodgieters bedrijf in 1950, bijvoorbeeld, kan gebruik maken van een full-duplex, zend- en ontvangapparaat (bekend onder de naam squawk box of shout down) om een medewerker een twee wegs communicatie te verbinden met een groothandel over een dedicated open telefoonverbinding zonder een ontvanger of een telefoon te gebruiken. De Hoot-n-holler werd vooral in de jaren 60 gebruikt door courtage bedrijven, waar het meer geavanceerd werd en veranderde in de speakertelefoon en de vergadertelefoon die bedrijven nog steeds gebruiken.
HSCSD
High Speed Circuit Switched Data
Techniek waarbij meerdere GSM-tijdsloten (maximaal 8) worden gebundeld tot één verbinding voor snelle datacommunicatie. Hiermee kunnen snelheden gehaald worden tot 43,2 Kbps.
HSDPA
High Speed Downlink Packet Access
Een opwaardering van het umts-netwerk. HSDPA maakt efficienter gebruik van het radiospectrum (gebruikers krijgen elke 2 milliseconde een nieuw kanaal toegewezen, in plaats van elke 20 milliseconden) en meer bits per radiosymbool, wat leidt tot een hogere doorvoer.
Hybride netwerken
Voor telecom-infrastructuren, waarbij het telefoonnet en het kabeltelevisienet aan elkaar zijn geknoopt.